Hoe verloopt de begeleiding?

We gaan van start met één of meerdere intakegesprekken.
Tijdens deze gesprekken gaan we uitgebreid kennis maken en proberen we uw specifieke aanmeldingsvraag zo helder mogelijk te krijgen. We bespreken de wederzijdse verwachtingen over de begeleiding en uw eigen doelstellingen.

Het is mogelijk dat ik u doorverwijs voor psychodiagnostisch onderzoek of naar een gespecialiseerd behandelcentrum indien er sprake is van een problematiek die zich niet in mijn expertisegebied bevindt. Dit gebeurt telkens in overleg.

Tijdens het verloop van de begeleiding gaan we samen op zoek naar de oorzaak van uw specifieke klachten en hoe deze uw dagelijks leven beïnvloeden. We stellen samen een behandelplan op en maken afspraken over de manier waarop we uw doelstellingen gaan proberen behalen.

Doorheen de begeleiding wordt u zich meer bewust van uw eigen gedachten en gevoelens, toekomstdromen, capaciteiten en beperkingen. Hierdoor leert u zichzelf en anderen te aanvaarden, meer controle te voelen en verantwoordelijkheid te nemen over uw eigen leven, ervaringen uit het verleden te verwerken en een gezonde plaats te geven.

Er bestaat geen handleiding voor psychologische begeleiding. Elk persoonlijk traject is uniek, net zoals iedere cliënt een uniek verhaal heeft. Er zijn geen pasklare antwoorden die voor iedereen werken. We zullen dus samen een zoektocht moeten houden, waar u zelf een actieve rol in zal moeten nemen.

Ik ben er niet om uw problemen voor u op te lossen, maar wel om een veilig kader te scheppen waarin u zelf op zoek kan gaan naar de oplossingen die passen in uw leven.